Inactive [ECON] Gold2Economy v1.4 - Turn your gold into money [1337]

Discussion in 'Inactive/Unsupported Plugins' started by EdTheLoon, Jul 9, 2011.

  1. Offline

    EdTheLoon

    Gold2Economy v1.4
    [​IMG]
    Download: Dropbox | GitHub
    Source: GitHub
    Requires: Register & a supported economy | Permissions (Optional) | SuperPerms (Optional)

    Tired of having to sell things to a server to increase your monetal holdings? Then tire no more! This plugin allows you to convert the gold ingots (and now supports iron ingots and diamonds) in your inventory to a configurable amount in any economy system supported by Register. Permissions support is available as well for those that are looking to control who can and cannot use this plugin!
    Previous Changelogs
    Show Spoiler

    V1.2
    • Added support for converting iron and diamond
    • Added new permission nodes
    • Added new configuration nodes (Delete your previous config.yml and let the plugin generate a new one)
    V1.1
    • Added SuperPerms support (Permissions still supported)
    • Added new nodes to the config file. Again you'll need to let the plugin recreate your config file by deleting the config and starting your server
    • Minor bug fix
    V1.0
    • Added BOSEconomy support
    • Changed permission node from Gold2iConomy.use to Gold2Economy.use
    • Changed permission node from Gold2iConomy.admin to Gold2Economy.admin
    • Re-wrote the config handler (You will need to delete your current config file if upgrading from anything less than Version 1)
    v0.3.2
    • Major bug fix when using /gi all
    v0.3.1
    • /gi-reload is now /gi reload
    • Added /gi to show conversion rate
    • Added /gi all
    • Colour coded response messages
    • Minor bug fix

    v0.2
    • Added Permissions support
    • Added OP only support if Permissions is not detected for the /gi-reload command
    v0.1
    • Fixed bug where typing anything but a number would cause an internal error and nasty error mesage
    • Added /gi-reload
    • Added /gi
    • Initial release

    I hope this plugin is useful to your server and would also like to add that this is my first plugin. I made it because I could not find anything that did this task and needed it for my server. I decided to release this for public use because I found it very useful. Any feedback and/or bug reports would be greatly appreciated.
     
    ShootToMaim, Pim1234, Maxorq and 2 others like this.
  2. Offline

    Pythros

    CB 1317, Iconomy 5.01 (Our server isn't quite ready to update to 6) and G2E 1.3 your flavor... I get the below error spamming when starting the server:

    Code:
    14:51:34 [SEVERE] Could not pass event PLUGIN_ENABLE to Gold2Economy
    java.lang.NoClassDefFoundError: com/iCo6/iConomy
            at com.edtheloon.gold2economy.server.onPluginEnable(server.java:58)
            at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$47.execute(JavaPluginLoader.j
    ava:585)
            at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.jav
    a:58)
            at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.j
    ava:339)
            at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader
    .java:964)
            at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManage
    r.java:280)
            at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:171)
            at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:154
    )
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.e(MinecraftServer.java:297)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:284)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.init(MinecraftServer.java:152)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:348)
            at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:417)
    
    1.2 of G2E with CB 1317 and iconomy 5.01 do not produce this error.
     
  3. Offline

    EdTheLoon

    I looked at one line on that stacktrace you've posted and identified the error. iConomy 5 and 6 have different package names. I'm not sure if I'll ever have enough time to update this now that I'm working full time. Although I haven't tested 1.2 which was tested on 1060 I am fairly convinced there should be nothing wrong with any of the latest builds unless the command classes have changed. If I do get a chance to update this post will be reflected to show those updates.

    Additionally, if someone would like to collaborate on this to get it up to date then feel free to do so via Github.
     
  4. Offline

    dataviruset

    I fixed it here :)
     
  5. Offline

    EdTheLoon

    Thank you.
    I will add you to the original post to show my appreciation :)
     
  6. Offline

    dataviruset

    Thanks! Please remember, however, that version is ONLY for iConomy 6.
     
  7. Offline

    sleite

    Awesome. This simple plug-in is just what I was looking for.

    Suggestion: Why limit what item(s) can be traded for 'money' .. allow items to be configured in a .yml file. I should be able to add dirt, saddles, cd's, stick, redstone or whatever I want. Should be a cookie-cutter approach to allow maximum flexibility for users.

    Although, I am perfectly happy with gold, iron, and diamonds at this time.

    Cheers.
     
  8. Offline

    Teldelariel

    That would turn this into a global shop, which would defeat its purpose, I would like Lapis added as its a gem like Diamond
     
  9. Offline

    NEREVAR117

    Could you possibly add redstone in the future? Great plugin overall though.
     
  10. Offline

    jordan92595

    I have everything set up perfect (Using iConomy) and it all loads fine but when I try to use it or any related command in the game it says: "Gold2eConomy is disabled because no currency system is enabled."
     
  11. Offline

    sleite

    I'm only suggesting that the plug-in be enhanced to allow admin's to easily edit what items they want. I wasn't suggesting that all items 'must' be allowed. I don't see how it would even come close to being a 'global shop'. You aren't buying anything. You are just converting some specified 'item' for iConomy currency.

    Also, you are kind of contradicting yourself - you say it would defeat the purpose of the plug-in, but in the same sentence you say you would like Lapis added. Another poster (above) suggested he would like redstone added.

    We can agree to disagree I guess.

    Do you have iConomy installed and working? (Type /money to see your balance in game and confirm it's working). Also check the config file for Gold2eConomy. There's a few options in there that specify whether to use iConomy, or BOSEconomy.

    Request: I'm having trouble remembering the /gi command. I have so many mods installed on my server .. it's hard to remember the commands unless you use them frequently. I think my user's will also not remember the commands unless I post some signs or modify the /help.

    I'm just wondering if it would be worthwhile to create an /alias to the /gi command that does the same thing - something obvious, and easy to remember. I don't have anything specific in mind, but a few possibilities that pop in to mind are:

    /convert

    ...

    Okay .. I could only think of one thing that would be obvious and easy to remember. Maybe somebody else could think of something better.

    :)

    Here's another

    SUGGESTION/REQUEST:

    While holding a (valid) item in hand, then players simply types:
    /convert
    /convert all
    /convert #

    If the item being held is a valid item (specified in the configuration file), it will be converted to iConomy money. This will be easier, and allows for future growth (less typing, and addition of more items without worrying about how to spell them).

    Cheers,

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 17, 2016
  12. Offline

    Teldelariel

    No contradiction at all, Its a Gem jut like Diamonds and apart from dye it has no other use than to look pretty, and I will retract my statement about global shop as you cant BUY anything in return (I cede valid points when necessary) as to the other user and redstone or Magic Dust as Notch calls it fair call but I believe it would be better sold in player owned shops as it has infinite circuit uses. But thats my opinion and in no way reflects the other users request. :) We dont have to disagree, we just both need to be open.
     
  13. Offline

    sleite

    Open is good. :) Imagine a world were mushrooms were the currency. Red mushrooms would be like the dollars, and brown ones would be like the cents. So, $99.50 would be represented as 99 red mushrooms and 50 brown ones. Like, maybe in Smurf Land. Heh heh..
     
  14. Offline

    Teldelariel

    Actaully not a bad idea
     
  15. Offline

    Pim1234

  16. Offline

    _ROM_

    Suggestion:
    I would love to see this plugin support the sale of all rare block types including bedrock. Forgive me if this is already in the Suggestion Box.
     
  17. Offline

    EdTheLoon

    @_ROM_ @NEREVAR117 @sleite I will not be adding any more materials to this plugin, especially since it was originally intended to only convert gold. I had already started work on a plugin similar to this with the ability to convert anything into currency quite a while ago. It will be released upon completion.

    @Pim1234 I will be using Nijikokun's Register API in the next update and I believe that supports MultiCurrency.

    @jordan92595 What version of Gold2Economy and iConomy are you using?

    @sleite I believe there is already an item based currency system out there. I think it goes by the name of TradeCraft? Also, I have changed what shows when you type /gi so it's easier to remember commands :)

    I have a weeks holiday from my full time job so I'm going to get this updated either today or tomorrow. Sorry for the long wait.

    Gold2Economy is now updated to version 1.4

    Please look at the first post for more information on installation. Note that if you're upgrading you will need to download and install Register. Links are provided.

    Feedback any bugs in this thread or in the issues section of Github.

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 17, 2016
  18. Offline

    Pim1234

    Great! but i want 2 currencies, 1 for VIPs etc (GoldCoins) and 1 for regular players (Coins).

    but i do want normal players to be able to get GoldCoins with golden ignots.

    how can i define that you get GoldCoins and not Coins for the ignots?
     
  19. Offline

    EdTheLoon

    What currency system are you using?
     
  20. Offline

    Pim1234

    Iconomy 5
     
  21. Offline

    EdTheLoon

    Correct me if I'm wrong but I'm pretty sure iConomy5 doesn't support multiple currencies? You could of course just set iConomy up to use the value after a decimal to be Coins and the value before the decimal to be a GoldCoin. That would of course mean that if the user gets 100 Coins he'd have 1 GoldCoin. You would set up the Gold2Economy config to be 1 gold bar = 2 GoldCoin, 1 iron bar = 1.25 (1 gold coin and 25 coins).

    Edit: The numbers above are just an example. I don't suggest you have iron's exchange rate as 1.25

    Judging by the amount of downloads but no feedback there's no problems then?

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 17, 2016
  22. Offline

    shanko

    23.10 15:45:29 [Server] INFO java.lang.NoSuchMethodError: com.nijikokun.register.payment.Methods.setPreferred(Ljava/lang/String;)Z
    23.10 15:45:29 [Server] SEVERE Error occurred while enabling Gold2Economy v1.4 (Is it up to date?): com.nijikokun.register.payment.Methods.setPreferred(Ljava/lang/String;)Z
    23.10 15:45:29 [Server] INFO [Gold2Economy] configHandler loaded these rates: Iron:



    I type /gi and no matter what i put after it the help menu jus tpops up for it

    I disabled buy ability and it works now..

    http://forums.bukkit.org/threads/ec...rchase-abilities-953.19155/page-4#post-696317

    damnit.. is there another plugin I can use that works like buy ability?

    EDIT by Moderator: merged posts, please use the edit button instead of double posting.
     
    Last edited by a moderator: May 17, 2016
  23. Offline

    EdTheLoon

  24. Offline

    _ROM_

    I have downloaded this plug-in. However, I have not put it into use because of how my server runs it's economy.
    These are the features that will change all that:
    • Value of gold depreciates (Optional) with every x amount of gold sold by y% (Both x and y would be configurable.) [Low]
    • Value of gold appreciates over time (Optional) if no (or little) gold is converted into money. [Low]
     
  25. Offline

    EdTheLoon

    I'm looking for the best formula to calculate this. I'm not a huge fan of mathematics so any ideas would be appreciated :)
     
  26. Offline

    Harrowed

    Not sure if you know/care, but just to toss it out there..
    In 1.9, zombie pig men will drop gold nuggets, making gold an ultimately renewable resource, as opposed to having to mine/gather it.

    Anyways, great mod, keep up the good work!
     
  27. Offline

    EdTheLoon

    Gold nugget or gold ingot? I think that feature benefits my plugin...more ways to make money :)
     
  28. Offline

    Pepe578

    Hey I have done everything but for some reason the folder wont appear on the plugins folder.
    Any help please?
    I have already runned the server with the jars on the plugins folder but still wont load the folders like all other plugins.
     
  29. Offline

    EdTheLoon

    In the server console are there any errors showing up? Is the plugin saying it has enabled? Is Register definitely installed?

    Edit: It would be helpful if you could paste your server's entire console output into a post or on http://pastie.org/ and link to it here.

    Also, which version of Bukkit are you using? If you are using an older version that is likely the reason as the newer versions of Bukkit create the plugin folder for you so I have removed the code for creating the folder as it is not required.
     
  30. Offline

    nathannlax

    Wait...I'm confused. I thought register was only for plugin developers...
    Am I not getting my facts straight?
    Is there any configuration I need to do for register if I would like to download your plugin?
    Help is greatly appreciated.
     
  31. Offline

    EdTheLoon

    It was changed in the latest update of Register to be run as a plugin. No configuration is needed. You won't even notice Register is there. As far as I know Register cannot be directly accessed through the console or in-game. It is used only to provide a means of payment and such for other plugins :) Just put it in your plugins folder and launch.
     

Share This Page