Solved World generating problem

Discussion in 'Bukkit Help' started by Kalerat, Apr 21, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Offline

    Kalerat

    Hello guys,

    I got a weird problem with my server. If restart my Server it creates whole new areas and completly destroys my world...

    I tried it with and without plugins and also tried to reinstall the server

    Because i don't know to explain it exactly here are some screenshots. They are all taken on the same completly new server without any mods.

    [​IMG]

    Sry for my bad English.
     
  2. Offline

    JamiePhonic

    are you saying its basically regening the world each restart?
     
  3. Offline

    Kalerat

    Yep. But only the area around the spawn (as you can see if you compare pic 1 and 2)
     
  4. Offline

    JamiePhonic

    there is no pic 1 or 2
     
  5. Offline

    Kalerat

    oO? there should be a big Picture in my first post with 3 screenshots oO

    Anyway here is the link -> http://imageshack.us/f/33/screenminecraft.jpg/

    Look at the first and second pic at the background. You can see the exact same hill (actually also on pic 3)
     
  6. Offline

    JamiePhonic

    When you start the server, does it go sort of like this in the console?
    Code:
    2013-04-22 08:44:18 [INFO] Preparing level "world"
    2013-04-22 08:44:19 [INFO] Preparing start region for level 0 (Seed: -7324930252382280772)
    2013-04-22 08:44:20 [INFO] Preparing spawn area: 8%
    2013-04-22 08:44:21 [INFO] Preparing spawn area: 20%
    2013-04-22 08:44:22 [INFO] Preparing spawn area: 40%
    2013-04-22 08:44:23 [INFO] Preparing spawn area: 65%
    2013-04-22 08:44:24 [INFO] Preparing spawn area: 89%
    2013-04-22 08:44:24 [INFO] Preparing start region for level 1 (Seed: -7324930252382280772)
    2013-04-22 08:44:25 [INFO] Preparing spawn area: 8%
    2013-04-22 08:44:26 [INFO] Preparing spawn area: 40%
    2013-04-22 08:44:27 [INFO] Preparing spawn area: 69%
    2013-04-22 08:44:28 [INFO] Preparing start region for level 2 (Seed: -7324930252382280772)
    2013-04-22 08:44:28 [INFO] Preparing spawn area: 0%
    2013-04-22 08:44:29 [INFO] Preparing spawn area: 61%
    
     
  7. Offline

    Kalerat

    Yes it does. I really don't know what the problem could be... I copied the server to another PC and tried it there and it works just fine...
     
  8. Offline

    JamiePhonic

    for some reason, your server is regenerating the map every time it starts. i have no idea why though.
     
  9. Offline

    Kalerat

    That's exactly what i know too :)
    It's kinda weird. I tried out several things and it seems that for some reason the server is not saving the map correctly, therefore it regenerates all chunks that were active before restart...
    Still i don't know how to fix it though.

    First time i'd actually like to see and error message...
     
  10. Offline

    JamiePhonic

    do you stop the server with /stop? (stupid question i know, just covering all angles)
     
  11. Offline

    Kalerat

    I'm using /save-all first then /stop
     
  12. Offline

    JamiePhonic

    and its only on your computer this happens?
    i'm stumped :confused:
     
  13. Offline

    jason8100

    Try to start over from scratch, download all files again and don't use the old ones. One of your files might be corrupted.
     
  14. Offline

    Kalerat

    I did that several times already. As I said i copied the exact same server used on this Pc to another Pc and tried it there and it works just fine so there should be no corrputed files.

    I think there is something wrong with the permissions bukkit gets on my Pc so he can't edit (save) the world.
    Can't say exactly why that is so... Maybe it's time to get rid of windows 7 and get a good Linux... (if there would just be a better way to play windows games than wine)

    I'm running the Server on a second Pc till i found a fix for this problem...
     
  15. Offline

    Hoolean Retired Staff

    Kalerat

    Hey, please could we get some more info?

    Stuff that would be handy:
    • Windows OS Version
    • Java version (output of 'java -version' from cmd)
    • Server directory
    Thanks :)
     
  16. Offline

    Kalerat

    Java:

    java version "1.7.0_21"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_21-b11)
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.21-b01, mixed mode)

    Windows:

    Windows 7 Home Premium 64bit
    Intel I5-3570k
    16 Gig Ram

    directory's tested:

    C:\
    C:\Minecraft
    C:\Users\...\Bukkit
    D:\
    D:\Server\Bukkit
    D:\Bukkit
     
  17. Offline

    JamiePhonic

    1. right click on the folder your server is in at the moment (on the PC that has the problem)
    2. choose properties, then the security tab
    3. click edit
    4. click add
    5. type "everyone" (no quotes) and click "check names"
    6. it will change to "Everyone", click ok
    7. in the permissions box, below the add button, click the check box next to full control under allow (this allows everyone to read/write and delete from the folder)
    8. click apply, then ok.
    9. try to start the server.
     
  18. Offline

    iKiwic

    Check your Server.Properties file; somewhere near 12th line should look like this:
    make sure there is nothing after the =
    Kalerat
     
  19. Offline

    Kalerat

    So,

    first sorry for the late answer.

    The Problem is solved already.

    As i was really annoyed with all the problems i had with windows in the last few days I'm now using an Debian System and the Server is just running fine atm.

    Thanks to all who tried to help
     
    MrBluebear3 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page