Inactive [FUN/FIX] ExpMiner, Gain experience in mining [1.1 R4]

Discussion in 'Inactive/Unsupported Plugins' started by Daredevil, Dec 14, 2011.

  1. Offline

    yidweahzaimen

    i use ver 1.4 and disable diamond

    now is ok
     
  2. Offline

    dockter

    I could be wrong, but it seems this plugin is adding a terrible amount of CPU usage.
     
    Glassbone likes this.
  3. Offline

    Daredevil

    I test with and without the plugin with "uptime" command and System Monitor with Ubuntu (10.04) i don't see really increase of CPU usage.

    In addition, i use the plugin on my personnal server (host with Myriapulse, not good host ...) and don't have lag with the plugin.

    In last, my plugin not use for each or while, i prefer use Hash Map, but i you find something wrong, I will be happy to correct it.
    The source is in jar, watch her ;).

    And it's my first plugin, he could be not perfect but i have a "DUT informatique" (French qualification in computing, programming ) i hope my plugin is not so bad ^^.

    And, a optimization will make in future version.

    Thanks for your message.

    And if the plugin have something wrong, say it !

    Daredevil
     
  4. Offline

    dockter

    Daredevil, I would have to agree with your assumption at this point, I think I was premature to point the figure at this plugin. I am going to put it back online tonight and see what happens, we continued to see stability issues last night with our server even after we pulled this plugin.

    Its a very good plugin to have, nice job on #1.
     
  5. Offline

    Ametz

    I get this error when typing expminer in Craftbukkit to "update" the config file:
    Anyway, i still dont get the new values i put into the config file, not anything i change in the
    config file seems to work even if i restart the server.
     
  6. Offline

    Daredevil

    Your modification on the config file have something wrong. Try to delete and edit again. Don't add new line on the config file, the plugin doesn't like that. He will corrected in same time that optimization.
     
  7. Offline

    Visic

    I love this concept, and have spent a couple of hours trying to get your plugin to work, but I keep getting errors instead of experience.. Any help would be greatly appreciated. I've tried 1.4 and 1.3, I'm using Minecraft 1.0.1, the newest version of craftbukkit, and I've tried manipulating the world names.

     
  8. Offline

    davidez451

    I have totally TOTALLY SAME PROBLEM.
    I was trying renaming world name, don't work, changing the config file like 1000000000000000 times, trying other versions, and still don't work.
    Daredevil, can you somehow help me ? I'd like to use this plugin sooooooo much :)
    Please reply.

    EDIT: I've updated my bukkit and now it works :)
     
  9. Offline

    Daredevil

    Hi,

    I test the : build 1637 of CraftBukkit the plugin work.
    I test to create new world : "world2" via bukkit server : work
    I test to create new world : "test125" via multiverse : work

    My beginning of config file :
    Code:
    #Fichier de configuration ExpMiner
    #Version 1.4 - Daredevil
    world: world2,test125
    diamond: true
    diamondMsg: viens de trouver <nb> diamants !
    Permission: false
    
    
    What is your version of bukkit (build ?) ?
    What is your plugin (all of us, is they are a incompatibility) ?
    Post your config.yml please


    All block mine get this error ?
     
  10. Offline

    Visic

    @Daredevil

    Bukkit version: 1637
    Removed all other plugins, still receive the same error.
    All blocks give the error.

     
  11. Offline

    Daredevil

    You add empty line ?

    Code:
    #Fichier de configuration ExpMiner
     
     #Version 1.4 - Daredevil
     
     world: world
     diamond: true
     
     diamondMsg: Diamonds!!
     
     Permission: false
     
     dirtNum: 1
     dirtExp: 10
    
    The version 1.4 doesn't like that, try to no have empty line.

    The new version will no have this problem.
     
  12. Offline

    Visic

    Version 1.5 with the config you posted works perfectly, thank you!

    EDIT: Well, it did work initially, but it is no longer working again.


    Do you have plans to add cobblestone?
     
  13. Offline

    lRoy

    What does Nb mean?
    I also see viens de trouver <nb> diamants ! under the default diamonds message.
     
  14. Offline

    Etsijä

    Great plugin, but I think version 1.5 has a bug: if the player uses Silk Touch to mine diamond ore, puts the ore back and mines it again, he gets the same exp over and over again. Build #1597 in use.
     
  15. Offline

    Fujikatoma

    A config file for constum block like the Block from IndustrialCraft would be nice :)
     
  16. Offline

    yidweahzaimen

    when i break tree show this error msg

    i use v1.5 and bukkit 1637


    20:55:55 [嚴重] Could not pass event BLOCK_BREAK to ExpMiner
    java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -8
    at daredevil.ExpMiner.ExpMinerBlockListener.onBlockBreak(ExpMinerBlockLi
    stener.java:102)
    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$40.execute(JavaPluginLoader.j
    ava:542)
    at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.jav
    a:62)
    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.j
    ava:339)
    at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.c(ItemInWorldManager.java:201
    )
    at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.a(ItemInWorldManager.java:165
    )
    at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:501)
    at net.minecraft.server.Packet14BlockDig.a(SourceFile:43)
    at net.minecraft.server.NetworkManager.b(NetworkManager.java:226)
    at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:93)
    at net.minecraft.server.NetworkListenThread.a(SourceFile:108)
    at net.minecraft.server.MinecraftServer.w(MinecraftServer.java:527)
    at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:425)
    at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:457)
     
  17. Offline

    slipcor Retired Staff

    Just FYI: as you are using Player.hasPermissions() you are using SuperPerms (not just PermissionsBukkit), so this plugin should work together with bPermissions and PEX, as they support SuperPerms.

    You might want to correctly format your plugin.yml, though, e.g. add:

    Code:
    permissions:
        expminer.use:
            description: Allows you to get EXP from mining
            default: false
     
  18. Offline

    dockter

    Getting this error with 1.5

    2012-01-01 11:28:49 [SEVERE] Could not pass event BLOCK_BREAK to ExpMiner
    java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -1
    at daredevil.ExpMiner.ExpMinerBlockListener.onBlockBreak(ExpMinerBlockListener.java:102)
    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$40.execute(JavaPluginLoader.java:542)
    at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:339)
    at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.c(ItemInWorldManager.java:201)
    at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.a(ItemInWorldManager.java:165)
    at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:501)
    at org.getspout.spout.SpoutNetServerHandler.a(SpoutNetServerHandler.java:211)
    at net.minecraft.server.Packet14BlockDig.a(SourceFile:43)
    at net.minecraft.server.NetworkManager.b(NetworkManager.java:226)
    at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:93)
    at org.getspout.spout.SpoutNetServerHandler.a(SpoutNetServerHandler.java:586)
    at net.minecraft.server.NetworkListenThread.a(SourceFile:108)
    at net.minecraft.server.MinecraftServer.w(MinecraftServer.java:527)
    at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:425)
    at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:457)
     
  19. Offline

    SzymekPL

    Ok, so... firstly: Great idea!It works (adds exp) but bukkit returns errors when someone breaks any block:
    Code:
    18:48:54 [SEVERE] Could not pass event BLOCK_BREAK to ExpMiner
    java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -11
            at daredevil.ExpMiner.ExpMinerBlockListener.onBlockBreak(ExpMinerBlockLi
    stener.java:102)
            at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$40.execute(JavaPluginLoader.j
    ava:539)
            at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.jav
    a:58)
            at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.j
    ava:339)
            at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.c(ItemInWorldManager.java:201
    )
            at net.minecraft.server.ItemInWorldManager.dig(ItemInWorldManager.java:1
    45)
            at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:498)
            at net.minecraft.server.Packet14BlockDig.a(SourceFile:43)
            at net.minecraft.server.NetworkManager.b(NetworkManager.java:226)
            at net.minecraft.server.NetServerHandler.a(NetServerHandler.java:93)
            at net.minecraft.server.NetworkListenThread.a(SourceFile:108)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.w(MinecraftServer.java:527)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:425)
            at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:457)
    Do you have any idea?
     
  20. Offline

    Daredevil

    <nb> is replace by the plugin with the number of diamond found so in english you can write this :
    Message_diamond_found: as found <nb> diamonds !

    Error correct in new version (1.5.1)

    @dockter , SzymekPL : I thinks the error is the same as yidweahzaimen


    Error correct in new version (1.5.1) (add lapis Lazuli and redstone too)


    Thanks for the information, i reformating my plugin.yml and Bpermissions and Pex work fine ;)
     
  21. Offline

    Etsijä

    The bug itself seems to be corrected, but I think you left one debug message to your code, as every time I lay down a diamond ore, I get

    [INFO] test10

    to my console. ;)
     
  22. Offline

    Daredevil

    Oops ! Sorry, i update plugin without the debug message (same version number (1.5.1))
     
  23. Offline

    Etsijä

    You forgot to put your plugin.yml to the build!

    Code:
    18:51:28 [SEVERE] Could not load 'plugins\ExpMiner 1.5.1.jar' in folder 'plugins':
    java.io.FileNotFoundException: Jar does not contain plugin.yml
            at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:66)
            at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:215)
            at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:136)
            at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:151)
            at org.bukkit.craftbukkit.CraftServer.<init>(CraftServer.java:127)
            at net.minecraft.server.ServerConfigurationManager.<init>(ServerConfigurationManager.java:52)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.init(MinecraftServer.java:145)
            at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:399)
            at net.minecraft.server.ThreadServerApplication.run(SourceFile:457)
     
  24. Offline

    Daredevil

    ... Eclipse want my death XD

    It's better now ...

    Sorry Again ...
     
  25. Offline

    SzymekPL

    Heh! I can still see debug info's :)
     
  26. Offline

    N0CashV1lue

    thank you for this amazing plugin
     
  27. Offline

    Daredevil

    I release new version because the 1.5.1 is bad, lot of problem because i want go fast ...

    The 1.5.2 it's the same but fully tested,and i hope without other problem because a new version every hours this is not very good ..

    Of course sorry about that, and i promise, never again ! :)
     
    SzymekPL likes this.
  28. Offline

    Etsijä

    I think you could tune your plugin a bit to remember in its config also the world settings, as well as the "diamond found" setting. At the moment, those are overwritten with your original default settings. After taking your newest version into use and forgetting to check the config, we noticed none of us got any experience anymore from digging. Then I noticed that the world settings were wrong.
     
  29. Offline

    nathanlonghair

    I can confirm Estijä's findings in 1.5.2, but it's not just world names - it's everything.
    If I edit the config.yml and then afterwards start the server, all of the contents of config.yml will be overwritten with the default values, erasing any configurations I've made (including world names).
    I've tried making the file write protected, but it still manages to overwrite it :confused:
    Btw. the version listed in config.yml is still 1.5, not 1.5.2.
     
  30. Offline

    Etsijä

    Funny, it doesn't seem like our exp point configs would have been overwritten - they seem to be left as we tweaked them.

    BTW, would it be possible to add also wood to the list? We do some extensive tree farming on our server, as we need lots of wood, and it would be nice if our player would get exp from cutting down trees as well - as that is not particularly easy task!
     

Share This Page